Natuurlijk bio & logisch!

PaperWise - Boomvrije papieren tassen | zakken

Natural Bag streeft er altijd naar om met de meest duurzame en verantwoorde oplossing te komen wat betreft materiaalkeuze en productie van haar aangeboden producten. 

De Oude Egyptenaren wisten het al: om papier te maken hoef je geen bomen om te hakken, zij gebruikten papyrus van de papyrusplant. Door de eeuwen heen zijn er verschillende soorten materialen gebruikt als informatiedragers zoals perkament, kleitabletten, boombast, botten, schelpen etc.

Papier in haar huidige vorm komt van oorsprong uit China. Tot ver in de 19e eeuw was productie van papier veelal kleinschalig en lokaal van aard. Met de industrialisatie en de uitvinding van karton neemt de productie van papier op grote schaal toe. Zo ook de vraag naar de primaire grondstof van papier: cellulose dat onder andere uit bomen gehaald kan worden.

Het productieproces om van bomen papier te maken kost veel energie, water en chemicaliën en resulteert in verschillende emissies naar lucht en water. Deze uitstoot kan bestaan uit stikstofoxiden, zwaveloxiden, kooldioxide, koolmonoxide, formaldehyde en fijnstof. Ontbossing is een serieus probleem, zoals ondermeer het verlies aan biodiversiteit en erosie. Met herbeplanting ondervang je een deel van de schadelijke effecten van het gebruik van bomen voor papier. Dat zou toch beter moeten kunnen? En dat kan!

De wereld is toe aan een structurele en écht duurzame oplossing voor het maken van papier en karton. Hoog tijd om met ons allen na te denken over de bron: terug naar de oorsprong van de grondstof van papier. Doe mee! 

De oplossing is er nu en de keuze is aan u! Al beschikbaar vanaf 1,000 stuks.

Uniek en werkelijk duurzaam! 

Natural Bag biedt u de revolutionaire nieuwe generatie papieren tassen:


BOOMVRIJE PAPIEREN DRAAGTASSEN

Bij Natural Bag houden we van tassen en bomen. Daarom kiezen wij ervoor om onze papieren tassen te laten maken van PaperWise, een speciaal papier waar geen bomen voor zijn omgehakt mét dezelfde hoogwaardige kwaliteit als traditioneel papier.

Bescherm bossen. Kies voor de écht duurzame papieren tas van Natural Bag!

PaperWise wordt gemaakt van agrarisch restmateriaal zoals bladeren en stengels dat overblijft nadat alle voedsel producten geoogst zijn (o.a. rijst, graan, maïs, suikerriet). Deze biobased grondstof keert jaarlijks terug in tegenstelling tot bomen die tot wel 80 jaar moeten groeien voordat er papier van gemaakt wordt. 

Door slim gebruik te maken van agri-restmaterialen die anders als "afval" geen waarde hebben, worden schaarse grondstoffen optimaal benut. Daarnaast besparen we op CO2 uitstoot voor de productie van papier en beschermen we bossen zonder in te leveren op de kwaliteit van het eindproduct. Het resultaat is een écht duurzaam kwalitatief hoogwaardig boomvrij papier en karton. 

Nieuwe generatie papier: PaperWise.

Voordelen PaperWise

 • Food safe EC-1935 en composteerbaar EN 13432 gecertificeerd
 • Restmateriaal agri-sector als grondstof voor A-kwaliteitspapier: keert jaarlijks terug!
 • Vermindert het omhakken van bossen
 • Geproduceerd met 100% groene energie - CO2 neutraal
 • Voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen
 • Tot wel 7x recyclebaar
 • Milieu-impact 47% lager in vergelijking met FSC papier van houtvezels
 • Milieu-impact 29% lager in vergelijking met recycled papier van houtvezels
 • De grondstofopbrengst cellulose is per hectare landbouwgewas circa 1,5 keer hoger dan van een hectare bos
 • Net zo goed te bedrukken als traditioneel papier van houtvezels
 • Helpt u duurzaam te ondernemenNatural Bag levert verschillende soorten modellen boomvrije papieren tassen. Voor elke door u gewenste toepassing. Tassen met een luxe uitstraling en koord in boomvrij papier met verschillende afmetingen en kleuren. Natuurlijk behoren kraft papieren tassen met een gedraaide of platte papieren handvatten ook tot de mogelijkheden. Een doordachte draagtas voorzien van uw naam en logo weerspiegelt het imago van uw organisatie.

Ons professionele en enthousiaste team staat voor u klaar om door middel van uw tas de juiste visuele identiteit te creëren die uw imago duurzaam uitdraagt.


Technische gegevens:

Onze standaard tassen zijn dagelijks inzetbaar. De luxe draagtassen met uw eigen logo of ontwerp maken uw relatiegeschenk helemaal compleet. Uw eigen ontwerp al beschikbaar vanaf slechts 1,000 stuks.

PaperWise BOOMVRIJ Papier

 • Natural, 70 gr/m² - Standaard tassen
 • Natural, 150 gr/m² - Luxe tassen


1000 Standaard maten o.a.:

 • 24 + 09 x 24 cm
 • 24 + 09 x 32 cm
 • 26 + 12 x 34 cm
 • 31 + 12 x 25 cm
 • 31 + 12 x 31 cm
 • 31 + 12 x 41 cm
 • 35 + 14 x 45 cm

Met versterkt karton in bodem en binnenvouwen mogelijk

Offset Printing: 6 kleuren - Reliëf

Flexo bedrukking tot 6 pms kleuren

Opties: binnenbedrukking - gleufje voor cadeaulint mogelijk

Gekleurde (bio)katoenen koorden naar keuze of katoenen linten naar keuze

Koorden: standaardlengte 2 x 40 cm / 2 x 45 cm / 2 x 50 cm of lange schouder-koorden 2 x 80 cm, beschikbaar in verschillende kleuren

Koorddiameter: 3 tot 7 mm - standaard 5 mm

Luxe getorste koorden - hennep koorden - ovaal uitgekapt handvat


**NIEUWE PRODUCTEN**

 • Natural Bag - Boomvrij
 • Natrual Bag - Boomvrij - broodzak (4)


Natural Bag BOOMVRIJE Labels

Het Natural Bag Label: Een luxe én duurzaam alternatief voor uw reclameboodschap op onbedrukte tassen.

Het Natural Bag Label geeft u de mogelijkheid om uw onbedrukte draagtas in een handomdraai om te toveren naar een luxe papieren draagtas. Het Natural Bag Label is makkelijk te plaatsen over de handvatten van de tas en heeft als bijkomend voordeel  dat het de bovenkant van de tas sluit. Het Natural Bag Label is op 4 zijden hoogwaardig te bedrukken met de door u gewenste boodschap. 

Net als onze boomvrije papieren tassen wordt het Natural Bag Label gemaakt van het materiaal PaperWise. Dit unieke papier, afkomstig van restmaterialen uit de landbouw, is van A-kwaliteit en een zeer verantwoorde keuze om verdere ontbossing tegen te gaan. 

U kunt het Natural Bag Label los bestellen maar ook in combinatie met onze boomvrije papieren tassen. De Natural Bag Labels zijn al te bestellen vanaf 300 stuks. Ideaal als goodiebag in te zetten op uw duurzame evenement en locatie met Meerwaarde(N). Onderstaande video geeft u een korte impressie hoe u dit luxe en duurzame Label kunt gebruiken. 


Voor meer informatie over het materiaal PaperWise en andere toepassingen van dit unieke papier en karton: www.paperwise.eu


Natural Bag in de media:

www.circulairondernemen.nl/solutions/natural-bag-maakt-tassen-van-agrarisch-afval

Natural Bag steunt het Haags Klimaatpact

https://big.nl/waarom-het-papieren-tasje-in-de-winkel-minder-verantwoord-is-dan-het-lijkt/?platform=hootsuite


Space Connect 2019 - 50 jaar Maanlanding

"A small step for man, one giant leap for Sustainability"

Onze unieke boomvrije papieren tassen waren dé perfecte goodiebags die ingezet werden door Space Expo Noordwijk op het jubileum event ter ere van deze belangrijke historische gebeurtenis: 50 jaar maanlanding.

Ruimteverkenning helpt ons onze kostbare kleine planeet Aarde te begrijpen en te waarderen. Ook laat het ons zien dat we onze huidige consumptie van natuurlijke hulpbronnen moeten veranderen om een ​​gezonde en biodiverse planeet achter te kunnen laten voor toekomstige generaties. Het kappen van bossen is niet langer nodig om papieren tassen van hoge kwaliteit te maken. Maak deel uit van de oplossing, niet van de vervuiling. Doe met ons mee!


 IABR - 2018+2020 - The Missing Link 

De Internationale Architectuur Biennale Rotterdam (IABR) 2018 staat in het teken van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Omdat onze manier van leven ten koste gaat van onze planeet en voor snel groeiende sociale ongelijkheid zorgt moeten we ruimte maken én ruimte beter delen, tussen mensen onderling en met de natuur.

Natural Bag is er trots op om uitgenodigd te zijn haar innovatieve en 100% duurzame tassen te mogen exposeren als onderdeel van de oplossing (Missing Link) van de transitie naar circulariteit en verduurzaming van onze samenleving. 

https://iabr.nl/nl/editie/exhibition2018

Biofach 2017