Skip to main content

Certificaten

Onze natuurlijke tassen zijn volledig composteerbaar en biologisch afbreekbaar. Als afnemer wilt u natuurlijk zeker weten of deze tassen daadwerkelijk die eigenschappen van composteerbaarheid bezitten zoals beloofd.

Daarom zijn de bioplastics gebruikt in onze draagtassen uitgebreid getest door de onafhankelijke keuringsorganisatie Din Certo TÜV Austria. Al onze bioplastic producten voldoen aan de strenge eisen die de Europese norm EN 13432:2000 stelt aan composteerbaarheid; zowel voor alle componenten als inkten en additieven.

De door Natural Bag aangeboden tassen, groente fruit en broodzakken zijn 100% composteerbaar en biobased TÜV gecertificeerd volgens Europese Norm EN13432. De gebruikte biomassa is hernieuwbaar en keert jaarlijks terug, van fossiele/olie grondstofuitputting zoals bij de ouderwetse vervuilende fossiele plastictassen is dus géén sprake.

Onze gft zakken hebben als extra voordeel dat er een betere scheiding van gft-afval in de keuken bij de mensen thuis plaats vindt zodat dit ‘natte’ gft-afval niet bij het restafval terecht komt en verbrand hoeft te worden, én het keuken-gft zal ook voor een verrijking van de compost zorgen.

Alle draagtassen en zakken van Natural Bag hebben als voordeel dat ze een lagere CO2 belasting genereren bij productie en samen met gft-afval gecomposteerd weer als grondstof ingezet kunnen worden in de landbouwsector en hierin geen schadelijke resten achterlaten zoals fossiele plastics. Circulaire economie in de praktijk!

Voor de meest actuele informatie m.b.t. juiste scheiding en inzameling van uw afval neemt u contact op met uw lokale afvalverwerker.

OK Compost INDUSTRIAL

Verpakkingen of producten met dit logo zijn gegarandeerd afbreekbaar in industriële composteerinstallaties. Dit geldt voor alle componenten, inkten en additieven.

OK Compost HOME

Het OK compost HOME logo wordt gegeven aan producten die buiten een industriële composteer installatie afgebroken kunnen worden. De eigenschappen van deze categorie producten en verpakkingen maakt het mogelijk dat ze thuis op de composthoop kunnen omdat het proces van composteren trager is en de temperaturen lager zijn dan in een compostfabriek. Daarnaast mogen onze speciale gft-zakken die dit logo dragen samen met het gft-afval ook in de gft-bak.

Kiemplant / Seedling

Dit logo wordt vooral door Europese leveranciers gebruikt op verpakkingen en producten en zijn evenals het OK Compost logo gegarandeerd afbreekbaar in een industriële composteerinstallatie binnen de gestelde termijn, echter in de praktijk gebeurt dit vaak veel sneller.

Wageningen Universiteit onderzoek (2020):

Compostable plastics disintegrate fast enough in the current Dutch Biowaste disposal system.

World Expo 2020 Dubai – Certificate of Exceptional Delivery – Sustainability

Natural Bag heeft het felbegeerde World Expo 2020 Dubai Certificate of Exceptional Delivery – Sustainability verdiend voor haar buitengewone bijdrage aan dit succesvolle event.

De Expo 2020 schreef een wereldwijde tender uit met als doel de beste, meest duurzame en meest innovatieve draagtas te vinden. De jury keek naar gebruikt materiaal, maar ook naar de wijze en locatie van produceren. Natural Bag mocht als winnaar alle officiële verkooppunten van boomvrije papierentassen voorzien.

Van de ongeveer 3,300 toeleveranciers uit 101 landen zijn er uiteindelijk 30 bedrijven geselecteerd die op basis van hun product en inzet dit exclusieve Certificate of Exceptional Delivery in ontvangst mochten nemen voor geleverde diensten.
Hiermee behoort Natural Bag tot de top 1% van alle toeleveranciers van EXPO2020. Een prestatie waar we natuurlijk enorm dankbaar voor en trots op zijn!

Deze Wereldtentoonstelling vond plaats in Dubai, VAE van 1 oktober 2021 tot 31 maart 2022. Waarbij er 192 verschillende landen deelnamen en ruim 24,1 miljoen bezoekers ontvangen werden.

Natural Bag’s unieke boomvrije papieren tas is een gigantische stap vooruit ten opzichte van de ouderwetse papieren tas”

EXPO 2020 Certificate of Exceptional Delivery met watermerk