Natuurlijk bio & logisch!

Certificaten

Onze natuurlijke tassen zijn volledig composteerbaar en biologisch afbreekbaar. Als afnemer wilt u natuurlijk zeker weten of deze tassen daadwerkelijk die eigenschappen van composteerbaarheid bezitten zoals beloofd.

Daarom zijn de bioplastics gebruikt in onze draagtassen uitgebreid getest door de onafhankelijke keuringsorganisatie Din Certo TÜV Austria. Al onze bioplastic producten voldoen aan de strenge eisen die de Europese norm EN 13432:2000 stelt aan composteerbaarheid; zowel voor alle componenten als inkten en additieven. 

Natural Bag EN13432 Certificate
Natural Bag - EN13432 Certificate.pdf (928.4KB)
Natural Bag EN13432 Certificate
Natural Bag - EN13432 Certificate.pdf (928.4KB)
OK Compost

 

Verpakkingen of producten met dit logo zijn gegarandeerd afbreekbaar in industriële composteerinstallaties. Dit geldt voor alle componenten, inkten en additieven. Producten die dit logo dragen mogen in de GFT-bak.  

OK Compost HOME

 

Het OK compost HOME logo wordt gegeven aan producten die buiten een industriële composteer installatie afgebroken kunnen worden. De eigenschappen van deze categorie producten en verpakkingen maakt het mogelijk dat ze thuis op de composthoop kunnen omdat het proces van composteren trager is en de temperaturen lager zijn dan in een compostfabriek. Daarnaast mogen producten die dit logo dragen ook in de GFT-bak.

Kiemplant / Seedling

Dit logo wordt vooral door Europese leveranciers gebruikt op verpakkingen en producten en zijn evenals het OK Compost logo gegarandeerd afbreekbaar in een industriële composteerinstallatie en mogen dus ook in de GFT-bak.